Az Egyesült Királyság jóváhagyja az omikron-frissített moderna covid-19 Booster oltást

Az Egyesült Királyság jóváhagyja az omikron-frissített moderna covid-19 Booster oltást

  • Az Egyesült Királyság lett az első nemzet, amely jóváhagyta a moderna bivalens Covid-19 oltását.
  • A vakcinát úgy fejlesztették ki, hogy mind az eredeti törzs, mind az omikron BA.1 SARS-COV-2 változatát célozza meg, a vírus, amely Covid-19-et okoz.
  • A vakcinázási és immunizálással foglalkozó vegyes bizottság (JVCI) eldönti, hogyan kínálják az új oltást, és ha belefoglalják-e a Covid-19 és az influenza elleni szélesebb esési immunizációs programba.

Az Egyesült Királyság Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Szabályozó Ügynöksége (MHRA) augusztus 15-én, hétfőn bejelentette, hogy hivatalosan jóváhagyta a moderna új, frissített Covid-19 oltását, amely két különböző coronavírus változatot céloz meg.

A sajtóközleményben az MHRA azt mondta, hogy a vakcinát felnőtteknél emlékeztető adagként fogják használni, miután a vakcinák a biztonság, a minőség és a hatékonyság teszteit végezték el.

“Az Egyesült Királyságban használt Covid-19 oltások első generációja továbbra is fontos védelmet nyújt a betegség ellen és életmentést. Amit ez a bivalens oltás ad nekünk, egy élesített eszköz a fegyverzetünkben, hogy megvédje minket a betegség ellen, amikor a vírus tovább fejlődik ” – mondta Dr. June Raine, az MHRA vezérigazgatója.

Mi az a bivalens oltás?

Az új moderna Booster -dózis bivalens, ami azt jelenti, hogy képes harcolni a vírus két különböző változatával. Ezt úgy hívják, hogy „SpikeVax bivalens eredeti/omikron”, és 50 mikrogramm mRNS-t tartalmaz, amelynek fele a SARS-COV-2 eredeti változatát célozza meg 2020-tól, a másik fél pedig az Omicron Ba.1-t.

A bivalens oltás védelmet nyújt két különböző antigén ellen. Ezek lehetnek két különálló vírus, vagy ugyanazon vírus két különböző törzse. Dr. Richard Kennedy, a Rochesterben, az MN-ben, a bivalens oltásban, a bivalens oltásban, ebben az esetben két különféle tüskefehérjével rendelkezik.

„Ez immunválaszt hoz (vagy egy meglévő választ) a tüskefehérjére az SARS-COV-2 eredeti törzséből, amelyet a pandémiás kezdetén keringtünk.”-magyarázta Orvosi hírek ma.

“Immunválaszt is hoz létre a tüskefehérje ellen is, amelyet az omikron törzsben (BA.1) találtak, amely 2021 decemberében kezdett keringni. immunválasz.”

„Ez a bivalens oltás egy lépés a helyes irányba – az Omicron (BA.1) korai verzióját célozza meg, nem a jelenlegi törzsek” – tette hozzá Dr. Kennedy.

“[A bivalens oltás] a helyzet valóságát is felismeri: az eredeti oltások jól működtek, de nem elég jól; A vírus jelentősen megváltozott az eredeti törzsből, amely elindította a kitörést; A vírus továbbra is mutálódik és megváltozik, és a jövőben több változatot fogunk látni. ”-Dr. Richard Kennedy

Dr. Fady Youssef, az igazgatóság által tanúsított pulmonológus, az internista és a kritikus ápolási szakember a A MemorialCare Long Beach Orvosi Központ, Long Beach, Kalifornia, azt mondta az MNT -nek, hogy örül, hogy látott egy oltást, amely az omikront célozza meg.

„Nagyon sok áttörési esetet láttunk, amikor a vakcinázott és fellendített betegek egyre megcáfolódnak” – magyarázta.

“A nagy aggodalom az lesz, ha képesek leszünk gyorsan fejleszteni az erősítőket és a variánsokat célzó oltókat, amikor azok folyamatosan kialakulnak. Melyik fog megtörténni gyorsabban – ez egy olyan verseny, amely a feltörekvő változatokat és az erősítőket fejleszti és biztonságosan jóváhagyják a leküzdése érdekében ” – mondta.

A SpikeVax Bivaly Boute Booster -ről

Az MHRA engedélyezése a 2/3 fázisú vizsgálat klinikai vizsgálatán alapul. Az adatok nem nyilvánosan elérhetők, de megosztották a szabályozókkal. A vizsgálatot a Modera, Inc. végezte a vállalat omikron tartalmú bivalens Covid-19 Booster jelöltjére, mRNS-1273.214.

A társaság sajtóközleménye szerint a Booster jelölt mRNS-1273-at (SpikeVax) és egy money amulet amazon böngésszen körül ezekben a srácokban oltási jelöltet tartalmaz, amely az omicron aggodalomra ad okot.

A Moderna beszámolt a kísérleti résztvevőkről, akik 50 μg-os Booster dózist kaptak az MRNS-1273.214-ben, „kiváló semlegesítő antitestválaszot” tapasztaltak, növelve a geometriai átlagtereket (GMT) az Omicron változat kiindulási szintjével egy hónappal azután, hogy egy hónappal azután egy hónappal azután Az emlékeztető fogadása.

A moderna korábbi Booster-jelöltje, az MRNA-1273.211 nevű, az idén áprilisban jelentett, a GMT alacsonyabb növekedését eredményezte 2,2-szer. A vizsgálat adatainak azonban a válasz tartósságát mutatták 6 hónap alatt. A Moderna szerint hasonló tartósságot várnak el az MRNS-1273-214-től, és az aggodalomra okot adó variánsok elleni jobb immunfokási reakcióval együtt „a 2022. őszi emlékeztető” vezető jelöltjévé teszik. A

moderna azt is jelentette, hogy az mRNS-1273.214 Booster-jelöltet „általában jól tolerálják” a résztvevők, akiknek mellékhatásai összehasonlíthatók az eredeti mRNS-1273 oltás Booster dózisával az 50 μg-os dózis szinten.

Az oltás Angliában, Skóciában és Walesben lesz elérhető, míg Észak -Írország sürgősségi felhasználási engedélyt kapott.

Az Egyesült Királyság Vakcinációs és Immunizálási Bizottságának (JCVI) nemrégiben közzétette tanácsát, hogy mely oltásoknak kell lennie a 2022. őszi oltóanyag -emlékeztető programnak.

A JCVI hozzáadta a moderna mRNS (spikevax) bivalens omikron ba.1/eredeti „vad típusú” oltást a 18 éves vagy annál idősebb felnőttek számára ajánlott vakcinák listájához.

Hogyan védi ez az emlékeztető az omikron és a jövőbeli variánsok ellen?

Dr. Kennedy kijelentette, hogy júliusban az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) felkérte a vakcinák gyártóit, hogy frissítsék termékeiket, hogy olyan boostereket hozzanak létre, amelyek a legújabb Omicron Subvarianciákat célozzák meg (BA.4 és BA.5).

“A SARS-COV-2 eléggé mutált, hogy az eredeti törzsre vagy akár az egyik korai változatra (például alfa, béta, gamma) immunválasz kevésbé hatékonyan felismeri és megvédjen minket a későbbi ellen. Variánsok (például omicron ba.1 – ba.5) ” – magyarázta.

“Mivel ez az új oltás magában foglalja az omicron tüskét, lehetővé teszi számunkra, hogy kibővítsük az immunválaszot, hogy jobban felismerjük a jelenleg betegségeket okozó vírustörzseket.” – Dr. Richard Kennedy

Dr. Youssef egyetértett, kijelentve, hogy ebben az időben fontos, hogy az Omicront célzó oltás-emlékeztető legyen.

„Úgy gondolom, hogy az áttöréses esetek száma a legfontosabb aggodalom” – mondta. „A vakcinázott betegek, és néha a fertőzött betegek újrafertőződnek. És a vakcinázott betegek áttöréses fertőzéseket kapnak, mivel a variánsok úgy tűnik, hogy elkerülik az immunitást, amelyet az eredeti oltásokra és a veleszületett immunitásra válaszul fejlesztettek ki. ”

Dr. Kennedy azonban figyelmeztette, hogy az új emlékeztető oltás nem tökéletes, mivel a kutatók még mindig felzárkóznak.

„Ez az új oltás az Omicron (BA.1) korai verzióját tartalmazza, amely valójában jelenleg nem kering széles körben” – részletezte.

“Ehelyett az Omicron új verziói vannak (BA4, BA.5, BA.2.12.1), amelyek további mutációkkal rendelkeznek a BA.1 -ben. A vállalat szerint az új oltás adatainak azt mutatják, hogy az immunválasz sokkal jobb munkát végez ezeknek az új variánsoknak. Ezek az adatok még nem állnak rendelkezésre nyilvánosan, de ha igaz, azt sugallja, hogy a bivalens oltás jobb védelmet nyújt a jelenlegi variánsok ellen ” – fejezte be.

  • Immunrendszer/oltások

Contents